به گزارش کلهرنیوز ، دکتر محمدرضا نادری مدیر شبکه بهداشت و درمان اسلام آباد غرب در گفتگو بااسلام آباد خبر اظهار داشت: در سطح شهرستان ۱۴ نفر بعلت مسمومیت بر اثر مصرف قارچ سمی در بیمارستان امام(ره) اسلام آبادغرب بستری شده اند که خوشبختانه عوارض کبدی نداشته و خطر مرگ از آنها رفع شده است.

وی افزود: بیش از ۵۰۰۰گونه قارچ وجود دارد که حدود ۱۰۰نوع از آنها مشابه قارچهای خوراکی ولی سمی بوده و در صورت مصرف خطر مسمومیت، نارسایی ارگانها و مرگ را در بر دارد.

 مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیان کرد: در پی بارشهای اخیر و حضور مردم در دامن طبیعت یکی از مشکلات، چیدن قارچهای محلی سمی است که به دلیل عدم شناخت نوع سمی بر اساس شکل ظاهری متاسفانه مواردی از مرگ را بعد از مصرف خوراکی به دنبال داشته است، خوردن حتی تکه ای از قارچهای سمی بویژه خانواده آمانیتا به دلیل سمومی مانند: آماتوکسین، اسیدایبوتنیک، موسیمول، مونوهیدرازین، پسیلوسین، سیکلوپپتید، موسکارین و…در انواع قارچها منجر به مسمومیت افراد می شود.

دکتر نادری با تشرح علائم مسمومیت ناشی از خوردن قارچ محلی بیان داشت علائم مسمومیت از نیم تا شش ساعت بعد از مصرف بسته به نوع قارچ شروع میشود، در موارد مسمومیت خفیف علائمی مانند دردشکم، تهوع، استفراغ، اسهال، افت فشار و ضربان قلب، کاهش اندازه مردمک چشم، افزایش بزاق بروز می کند.

وی عنوان کرد: در مسمومیت شدید افزایش فشار خون و ضربان قلب و دمای بدن و اندازه مردمکها همچنین اختلال تستهای انعقادی و در روزهای بعد نارسایی کلیه، افزایش آنزیمهای کبدی و نارسایی کبدی منجر به پیوند گریبانگیر بیمار خواهد شد.

عوارض،عصبی مانند گیجی ،سرگیجه وتشنج در فرد بروز کرده و فرد به کما میرود و در صورت اثر بخش نبودن درمانهای پزشکی مرگ پایان بخش زندگی برای فرد خواهد بود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اسلام آباد غرب از مردم شهرستان خواست: به دلیل احتمال خطر ناشی از مصرف قارچهای محلی از مصرف آنها پرهیز کرده وبه دوستان و آشنایان خود هم آگاهی رسانی کنیم./اسلام آباد خبر

 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید :