به گزارش کلهر نیوز،کتاب سینمای ایران از کلاسیک تا فراگرایان به قلم آریو همتی از قلم های پرشور مکتب اصالت کلمه و از نخستین شاگردان مستقیم دکترآرش آذرپیک وازمطرح ترین چهره های این حرکت ادبی در ایران، تاجیکستان و افغانستان به شمار می رود که از سه کشور شاگردان فراگرای فعالی را پرورش داده است.
قسمتی ازاین کتاب حاصل درس گفتار های دکتر آرش آذرپیک است و بخش های دیگر آن از مقالات علمی آریو همتی برداشت شده و بیشتر بر دو محور استوار است:
الف) سینمای سرمایه محور یا جریان اصلی که بازیگر محورست ومعمولا دارای فیلم شاخص پرفروش, ستاره ی محوری , و در شرایط خاص سیاسی اجتماعی فرهنگی شکل می گیرد. سینمای سرمایه محور زمان مند و تاریخ مصرف دار است البته بجز مواردی که با سینمای اندیشه محور به یکی شدگی رسیده است مانند سینمای موج نو ایران.
ب)سینمای اندیشه محور که بیشتر کارگردان محور است و بر محور ارائه یک سیستم نگرشی قاعده مند شکل می گیرد و دارای فرم و ساختار مستحکم و بنا بر المان های مشخص می توان آن را در مکتب و ژانری خاص دسته بندی کرد. البته گاهی هم مانند موج نوی سینمای فرانسه می تواند خود آغازگر یک اتفاق هنری در جهان هنر باشد و بعد در سایر هنر ها تاثیر بگذارد.سینمای اندیشه محور غیر تاریخی است و تاریخ مصرف ندارد.
این مجموعه سه گانه که کتاب اول آن فعلا نشر شده اطلاعات جامعی راجع به تاریخ سینمای ایران در بر دارد که به معرفی ستاره های مختلف سینما در دوره های مختلف پرداخته و همچنین فیلمسازان معتبر و مولف را تا حدود زیادی معرفی کرده است. این کتاب برای علاقه مندان به سینما می تواند به عنوان یک راهنمای خوب و کاربردی مورد استفاده قرار گیرد.
آریوهمتی متولد۶بهمن ۱۳۶۸و از شاعران پایتخت نشین اسلام آباد غربی است.وی دانش آموخته کارشناسی رشته الهیات و معارف اسلامی است و در زمینه «مکتب ادبی اصالت کلمه» بیش از هفت کتاب علمی و ادبی و مقاله های اکادمیک بسیاری انتشار داده است. اکثر آفرینه های این پژوهشگر و شاعر معاصر در راستای شعر فراگفتار(شعر جامع)یعنی هم افزایی ساحت های شعر زبانی همانند تصرف در زبانیت، انواع کانکریت و ساحت های شعر بیانی همانند فرم گرایی، محتوی گرایی و… در یک اثراست. از تالیفات آریو همتی می توان به «جنبش ادبی ۱۴۰۰ آنتولوژی فراشعر نویسان مولتی فونیک»، « فرامرد شفای عاشقانه بو علی سینا»،« و آنگاه ژیژک باژک نوشت»،« فرا اندیشان معبد دلفی»،« هانا آرنت واژانه نوشت»، «شعر دهه هفتاد از هفت ژانر پسامدرنیستی تا عصر فراگرایان»،« سینمای ایران از کلاسیک تا عصر فراگرایان»، «فراشعر دهه هفتاد، فراشعر پست مدرن» و… اشاره کرد.
چاپ اول ودوم این کتاب در سال ۱۴۰۳در انتشارات آسو اوستا صورت گرفته است.
نویسنده:ناهید صیدی
این خبر را به اشتراک بگذارید :
این خبر را به اشتراک بگذارید :