کلهر نیوز: پروفسور کزازی در مراسم شاهنامه خوانی اعلام کرد: سنت گلریزان ریشه در نقالی شاهنامه دارد.
به گزارش کلهر نیوز، عصرامروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ به مناسبت بزرگداشت «حکیم ابوالقاسم فردوسی» و«پاسداشت زبان فارسی» با سخنرانی پروفسور میر جلال الدین کزازی با حضور شاعران،ادیبان،اساتید برجسته دانشگاهی و دانشجویان گروه زبان و ادبیات فارسی در آمفی تئاتر دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه رازی مراسمی باشکوه برگزار شد.
حضور پرشور جمعیت علاقه مند به استاد جلال الدین کزازی آن چنان گسترده بود که درسالن آمفی تئاتر جای سوزن انداختن نبود. افراد حاضر همه بی صبرانه چشم به راه تشریف فرمایی پروفسور کزازی بودند که مجری برنامه دکتر امرالله عظیمی اعلام کرد متاسفانه حضور استاد کزازی به علت کسالت سرماخوردگی شان کنسل شده، اما تماس تصویری برای سخنرانی با استاد انجام می شود. جمعیت حاضرعلی رقم ناراحتی از عدم حضور پروفسور کزازی، شیفته وار به سخنرانی آنلاین استاد گوش فرادادند .
جلال الدین کزازی با همان گویش سره و فاخر دری خود از فردوسی و جایگاه این بزرگ در تاریخ تمدن ایران زمین سخن گفت و پرده از ریشه گاه سنت گلریزان برداشت و عنوان کرد: در زمانهای پیش از تلویزیون که نقالان به نقل حماسه ی تراژیک رستم و سهراب می پرداختند، آنگاه که نبرد جانسوز و آخرین رستم و سهراب فرا می رسید، مردمان ساده دلی بودند که بنابر استطاعت برای نقال هزینه ی جمع می کردند تا از اجرای کشتن سهراب توسط پدرش رستم جلوگیری کند و این سنت در فرهنگ ما گلریزان نام گرفت.
از دیگر برنامه های این بزرگداشت,خوانش شاهنامه کردی توسط تیمور محرابی بود که با استقبال فراوانی روبرو شد وی که دارای نشان درجه یک هنر نیز هست صراحتا سابقه ی شاهنامه کردی را بیشتر از شاهنامه ی فردوسی دانست.
گروه تنبور نوازی شاهو دالاهو نیز به سرپرستی فرخ یادگاری چند قطعه از شاهنامه های فردوسی و کردی را اجرا کردند.
در ادامه دکتر موسی پرنیان از اساتید دانشکده ادبیات به گونه ای ستایش آمیز از جایگاه فردوسی سخن گفت.
سیروس احمدی خواننده مطرح در استان نیز با اجرای دو آهنگ یکی با زبان فارسی برای ایران و یکی به زبان کردی به نام کرمانشاه شوری مضاعف به جلسه بخشید. نقالی حرفه ای مرشد پوریا بازرگان در نقل نبرد رستم و اکوان دیو آن هم بدون استفاده از میکروفن و همچنین کشیدن پرتره استاد میرجلال الدین کزازی توسط هنرمند نقاش خانم خدارحمی از دیگر جلوه های زیبای نکوداشت فردوسی در دانشگاه رازی بود.
نویسنده:ناهید صیدی
این خبر را به اشتراک بگذارید :
این خبر را به اشتراک بگذارید :