به گزارش خبرنگار کلهرنیوز، عید قربان یکی از عیدهای اسلامی است که هر ساله در سراسر جهان برگزار می‌شود. این روز، عیدِ ابراز تمایل ابراهیم برای قربانی‌کردن پسرش اسماعیل را به عنوان عملی پیروی‌شده از فرمان خدا ارج می‌نهد.
دکتر ایمانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان ،به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)  باید توصیه های بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرارگیرد.

وی افزود: از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند خودداری شود و دام زنده را از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: ذبح دام را صرفا در کشتارگاه های تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید.

دکتر ایمانی ادامه داد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح دام ضدعفونی کرده و همچنین خونابه هابه طریق بهداشتی دفع گردد.

وی افزود: به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید.

ایمانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نکات زیر را در خصوص نحوه مصرف گوشت دام ذبح شده عن
گفت:
– باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.

-جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد مصرف شود.

-افرادی که گوشت خرد می کنند بخصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده نمایند.

-از مصرف گوشت و جگر نیم پز اجتناب شود.

-از دستکاری، کندن و له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری گردد.

وی در پایان جهت سلامت جامعه و عدم شیوع بیماری اذهار داشت: از شهروندان می خواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیر بهداشتی دام در سطح شهر به سامانه بهداشت ۱۹۰ گزارش دهند.
نویسنده: نگین سارائی

این خبر را به اشتراک بگذارید :