به گزارش کلهرنیوز، محمد حسین‌زاده با اشاره به اینکه بر اساس ماده ۵۳ قانون سال ۱۴۰۳، اعتباری به اداره‌کل ورزش استان اختصاص نیافته است، اظهار داشت: ماده ۵۳ ابتکار خوبی بوده، اما در نوشتن آن شاید مقداری کم‌لطفی شده است؛ به‌جای استفاده از کلمه «مکلف»، از واژه «مختار» استفاده شده که اجرای آن را به صلاحدید مدیران واگذار می‌کند و الزام قانونی ایجاد نمی‌کند.

 

وی ادامه داد: طبق ماده ۵۳، همه دستگاه‌های اجرایی باید یک درصد از اعتبارات خود را به ورزش اختصاص دهند؛ از این یک درصد، ۳۰ درصد به هیأت‌ها، ۳۰ درصد باید به ورزش پایه در آموزش و پرورش و ۴۰ درصد به ورزش کارکنان دستگاه‌ها اختصاص پیدا کند؛ اگر این اعتبار هرساله با نظر مثبت مدیران و همکاری سازمان برنامه و بودجه اختصاص می‌یافت، هم دانش‌آموزان بهره‌مند می‌شدند و هم دستگاه‌ها می‌توانستند منابع لازم برای ورزش کارکنان خود را دریافت کنند.

 

نقش یک درصد اعتبارات در توسعه ورزش

 

معاون ورزش قهرمانی اداره‌کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه تصریح کرد: این یک درصد شاید برای برخی دستگاه‌ها رقم ناچیزی به نظر برسد، اما می‌تواند نقش مؤثری در توسعه رشته‌های ورزشی و حمایت از ورزشکاران ایفا کند؛ اختصاص همین سهم کوچک، زمینه رشد ورزش همگانی و قهرمانی و دسترسی بهتر جامعه به امکانات ورزشی را فراهم می‌کند.

حسین‌زاده عنوان کرد: اختیار قانونی در این ماده به مدیران داده شده و الزام‌آور نیست؛ یعنی اگر مدیران این اعتبار را تخصیص ندهند، تخلفی مرتکب نمی‌شوند؛ اگر از کلمه «مکلف» استفاده شده بود، در صورت‌ عدم تخصیص، مدیران مجرم محسوب و با ترک فعل مواجه می‌شدند.

 

تأکید استاندار کرمانشاه بر اجرای ماده ۵۳

 

وی با اشاره به تأکید استاندار استان بر اهمیت اجرای ماده ۵۳، گفت: استاندار کرمانشاه بسیار پیگیر بودند و در جلسات شورای ورزش به این موضوع تاکید کردند و قول همکاری دادند؛ حتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه نیز قبل و بعد از تغییرات مدیریتی، تمایل داشتند این موضوع عملی شود، اما متأسفانه در سال گذشته تخصیص صورت نگرفت.

 

معاون ورزش قهرمانی اداره‌کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: یکی از دلایل عدم تحقق تخصیص، تغییرات مدیریتی در سازمان مدیریت و دستگاه‌های اجرایی بوده است؛ علاوه بر این، چانه‌زنی‌های کافی برای جلب همکاری مدیران دستگاه‌ها و تنظیم تفاهم‌نامه‌ها انجام نشد و در نتیجه منابع قانونی ماده ۵۳ بلااستفاده باقی ماند.

حسین‌زاده اذعان کرد: تفاهم‌نامه‌ای بین دستگاه‌ها باید تنظیم می‌شد تا سهم هر دستگاه از اعتبارات مشخص و منابع میان آموزش و پرورش، ورزش کارکنان و هیأت‌های ورزشی تقسیم شود؛ سال گذشته، علی‌رغم تلاش‌های اولیه، این فرآیند محقق نشد و از بهره‌برداری از منابع ماده ۵۳ عقب ماندیم.

 

وی با اشاره به نشست‌های اخیر برای جبران این عقب‌ماندگی، گفت: در یکی دو ماه گذشته نشست‌هایی با کارشناسان برنامه و بودجه برگزار کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم امسال تخصیص اعتبارات به موقع انجام شود تا از این اختیار قانونی که قانون در اختیار مدیران قرار داده، بهره‌مند شویم.

 

استفاده از منابع برای تجهیز اماکن روستایی

 

معاون ورزش قهرمانی اداره‌کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه بیان کرد: هدف ما استفاده از این منابع برای خرید تجهیزات و تجهیز اماکن ورزشی در روستاها و شهرستان‌های کم‌برخوردار است؛ این تجهیزات شامل توپ، توری، میز پینگ‌پنگ و فوتبال دستی برای بهره‌برداری هیأت‌ها و فضاهای ورزشی همگانی خواهد بود و به توسعه ورزش پایه کمک خواهد کرد.

 

حسین‌زاده درباره تأثیر نبود این اعتبار بر پروژه‌های ورزشی استان، گفت: اعتبارات ماده ۵۳ برای اجرای پروژه‌های بزرگ کافی نیست، بلکه عمدتاً برای خرید تجهیزات و حمایت از فعالیت‌های ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ نبود این اعتبار باعث نمی‌شود پروژه‌ها متوقف شوند، اما محدودیت‌هایی در تأمین تجهیزات ایجاد می‌کند.

 

وی خاطرنشان کرد: هیأت‌های ورزشی در ابعاد همگانی و قهرمانی از این منابع بهره‌مند می‌شوند؛ تجهیز اماکن ورزشی و ارائه امکانات به شهرها و روستاهای محروم استان، بهترین راهکار برای استفاده بهینه از این اعتبارات است و سبب می‌شود همه اقشار جامعه به ورزش دسترسی داشته باشند.

 

معاون ورزش قهرمانی اداره‌کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه گفت: با تبدیل ماده ۵۳ به تکلیف قانونی، منابع مالی برای توسعه ورزش فرزندان استان آزاد خواهد شد و می‌توان با اطمینان کامل، تجهیزات و امکانات ورزشی مورد نیاز هیأت‌ها و فضاهای ورزشی را تأمین کرد، بدون آنکه با کمبود بودجه مواجه شویم.

مرصاد/

این خبر را به اشتراک بگذارید :