به گزارش کلهرنیوز، یوسف شفیعی، از موفقیت در بومی‌سازی و کشت سیب‌زمینی بنفش در استان کرمانشاه خبر داد.

وی با اشاره به تاریخچه این محصول گفت: تقریباً از حدود چهار یا پنج سال پیش، سیب‌زمینی بنفش برای نخستین بار توسط شرکت مواد غذایی ویولا وارد ایران شد و یکی از کشاورزان استان اردبیل، نخستین فردی بود که در ایران این نوع سیب‌زمینی را کشت کرد.

آغاز تحقیق و بومی‌سازی در دانشگاه رازی

این دانشجوی رشته کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: در سال ۱۴۰۲ و با ورود به دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی، نمونه‌ای از این بذر را پیدا کردم و تصمیم گرفتم این محصول را بومی‌سازی کرده و در کرمانشاه تغییراتی روی آن انجام دهم.

شفیعی با بیان اینکه نتیجه این کار بسیار رضایت‌بخش بود، خاطرنشان کرد: سال گذشته برای نخستین بار در دانشکده این محصول را کشت کردم و سپس آن را در چند روستای منطقه میان‌در بند کرمانشاه نیز گسترش دادم.

گسترش کشت به سایر کشاورزان

این دانشجوی دانشکده پردیس کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه گفت: سال گذشته به برخی کشاورزان منطقه نمونه‌هایی از این بذر را دادم و آن‌ها نیز کشت کردند. امسال هم چند کشاورز دیگر این محصول را در زمین‌های خود کاشتند.

تولید صابون از سیب‌زمینی بنفش با خاصیت آنتی‌اکسیدانی

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خواص دارویی این محصول افزود: به دلیل دارا بودن میزان بالای آنتی‌اکسیدان، ما از این سیب‌زمینی یک نمونه صابون طبیعی تولید کردیم. برخلاف صابون‌های رایج که مواد آنتی‌اکسیدانی به آن‌ها افزوده می‌شود، این صابون به طور طبیعی حاوی این ترکیبات است. البته هنوز منتظر نتایج نهایی آنالیز آزمایشگاهی هستیم تا صحت خواص آن تأیید شود.

بازار محدود کرمانشاه؛ مشتریان در تهران و اصفهان

وی درباره بازارپسندی این محصول نیز گفت: واقعیت این است که در استان کرمانشاه استقبال زیادی از این نوع سیب‌زمینی نشده و مردم هنوز با آن آشنا نیستند. بیشتر مشتریان من از فروشگاه‌های میوه‌فروشی اینترنتی تهران و اصفهان هستند.

وی با اشاره به تجربه صادرات داخلی ادامه داد: حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم از این محصول را به عنوان نمونه به کاشان و اصفهان فرستادیم. کشاورزانی که آن را کاشتند، از نتیجه کار راضی بودند.

همکاری با شرکت کیاچیپس جوانرود برای تولید چیپس

این دانشجوی دانشگاه رازی همچنین گفت: با کارخانه کیاچیپس جوانرود نیز صحبت کرده‌ام تا این سیب‌زمینی را برای تولید چیپس به کار بگیرند. چند نمونه را به عنوان آزمایشی برای آن‌ها فرستاده‌ام تا ببینیم نتیجه به چه صورت خواهد بود.

شفیعی با اشاره به دیگر تلاش‌هایش در زمینه تنوع‌سازی کشت در کرمانشاه خاطرنشان کرد: سال گذشته گوجه‌های رنگی و انواعی از کلم بروکلی را نیز در منطقه کشت کردم تا بتوانم محصولات جدید و کمتر دیده‌شده را در استان بومی‌سازی کنم.

همکاری با دانشگاه و امید به حمایت بیشتر

وی درباره همکاری با دانشکده کشاورزی گفت: در حال حاضر به عنوان نیروی رسمی در دانشکده کشاورزی مشغول به کار هستم و خوشبختانه از سوی رئیس پیشین مزرعه تحقیقات دانشکده کشاورزی ، حمایت خوبی داشتم. اما با تغییرات اخیر، هنوز نمی‌دانیم تیم جدید چه نگاهی به پروژه‌های ما دارند.

شفیعی در پایان اظهار امیدواری کرد: حمایت مسئولان، پروژه بومی‌سازی سیب‌زمینی بنفش و دیگر محصولات نوظهور کشاورزی در کرمانشاه گسترش یابد.

/مرصاد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کلیدواژه ها :

این خبر را به اشتراک بگذارید :