به گزارش کلهرنیوز، رسول بهرامی‌پور امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شورای نگهبان از جمله نهادهای نظارتی جمهوری اسلامی ایران و حافظ قانون اساسی اصلی‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی و خون پاک شهیدان است.

وی عنوان کرد: تمامی مصوبات مجلس شورای اسلامی پیش از لازم الاجرا شدن نیازمند اظهار نظر این شورا است تا از بروز هرگونه مغایرتی با موازین شرعی و قانون اساسی جلوگیری شود.

بهرامی‌پور گفت: در اهمیت جایگاه این نهاد همین بس که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) نه تنها تأکید داشتند که با شورای نگهبان صد درصد موافقم، بلکه اعضای آن را حافظ مصالح اسلام و مسلمین دانسته و نسبت به کسانی که بی پروا به فقهای شورای نگهبان می تازیدند، می‌فرمودند: من به این آقایان هشدار می‌دهم که تضعیف و توهین به فقهای شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور و اسلام است. وی افزود: حضرت امام خمینی(ره) در ۱۸ خرداد سال ۱۳۶۰و در بحبوحه‌های آشوب آفرینی‌های بنی صدر و حامیانش، کسانی که از قانون یا مصوبات مجلس که به تأیید شورای نگهبان رسیده است، تمکین نمی‌کردند”مخالف” با اسلام می دانستند.

بهرامی‌پور عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با اعضای شورای نگهبان در ۲۸ تیر ۷۹ در اهمیت این نهاد می‌فرمایند : “شورای نگهبان موظف است از ورود ناخالصی‌ها به ارکان نظام جلوگیری کند. اگر شورای نگهبان این وظیفه را به عهده نداشت، یقیناً نظام دچار مشکلات فراوانی می‌شد، البته ممکن است در این روند اشتباهی رخ دهد ، اما نباید با تبلیغات سیاسی، کلیت این نهاد عظیم و وظیفه قانونی آن را در تأیید صلاحیت‌ها را زیر سؤال برد.

وی گفت: چنانچه در قانون اساسی این مسئولیت بر عهده شورای نگهبان گذاشته نمی‌شد، معلوم نبود چه مشکلات بزرگی برای کشور پیش می‌آمد.

بهرامی‌پور افزود: یک دسته دیگر به دلیل مخالفت با نظر شورای نگهبان در مورد صلاحیت افراد در مراحل مختلف انتخابات با این نهاد مخالفند؛ چنانکه هر محکومی نسبت به حکم قاضی در مورد خود مخالف است، این دسته نیز با استفاده از روش‌های گوناگون تبلیغات سیاسی و گاهی با اهانت، شورای نگهبان را زیر سؤال می‌برند که البته اگر این اقدامات با اهانت همراه شود مسئولان مختلف و قوای سه گانه موظف به جلوگیری از آن هستند.

مدیر سازمان بسیج حقوق‌دانان استان کرمانشاه با بیان اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای شورای نگهبان وظایف متعددی برشمرده که نشان دهنده جایگاه و مسئولیت‌های خطیر این نهاد در نظام سیاسی و حقوقی ایران است گفت: عمده وظایف این شورا، به طور مشترک بر عهده فقها و حقوق‌دانان است و تعدادی دیگر وظیفه اختصاصی فقها است که “نظارت بر قانون گذاری ، تفسیر قانون اساسی” و “نظارت بر انتخابات ” از جمله این وظایف است که دارای اهمیت بسیاری هستند.

بهرامی‌پور افزود: با نگاهی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می‌توان دریافت که اصول متعددی از قانون اساسی از جمله اصول ، ۴،۷۱،۹۱،۹۴،۹۶ به صلاحیت نظارت شورای نگهبان بر مصوبات مجلس و قوانین و مقرر کشور اشاره دارد؛ اصل ۴ قانون اساسی مقرر می‌دارد : “تمامی قوانین و مقررات مدنی،، جزایی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی چ، نظامی، سیاسی و غیره باید بر اساس موازین اسلامی باشد.

وی گفت: این اصل بر اطلاق و عموم همه اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر حاکم است و تشخیص این امر به عهده فقهای شورای نگهبان است. ” شورای نگهبان در مقام تفسیر قانون اساسی و اعمال اصل ۹۹ در انتخابات اعمال نظارت می نماید که فلسفه نظارت بر انتخابات ، همانا پیشگیری از رقابت ناسالم بین داوطلبان، جلوگیری از تخلفات و خطای برگزار کنندگان انتخابات و صیانت از آرای مردم است تا هر جا که تقلب و تخلف و خطای مجری قانون محتمل باشد ، نظارت بر اجرا نیز موضوعیت پیدا کند. این نوع نظارت، نظارت استصوابی است و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات می شود.

مدیر سازمان بسیج حقوق دانان استان کرمانشاه ضمن گرامیداشت سالروز تشکیل شورای نگهبان و تقدیر از خدمات ارزشمند این نهاد انقلابی در دوران پر افتخار انقلاب اسلامی و آزمایش های گوناگون گفت: برخی‌ها با ادبیات مختلف ساختارهای قانونی کشور را به چالش کشیده و حاضر به تمکین کردن در برابر قانون نیستند. وی افزود: نیش زبان و عدم رعایت اخلاق حرفه ای در به کار بردن قلم و رفتار خود در ارتباط با شورای نگهبان، از هیچ گونه توهین و تخریبی دریغ نمی کنند و حتی برخی از رسانه‌های آن سوی مرزها نیز بازتاب دهنده نظرات و مواضع آنها هستند.

بهرامی‌پور گفت: هجمه کنندگان به شورای نگهبان را می‌توان نابالغان سیاسی نامید که درک ضعیفی از منافع ملی دارند ، کسانی که بارها با رأی این شورا در معرض انتخاب‌های گوناگون قرارگرفته‌اند، حال رسالت های خطیر این نهاد را زیرسوال برده و به انتخابات، برچسب انتصابات می‌زنند.

وی افزود: مشکل این جماعت را باید در نوعی ریا کاری سیاسی جست که از سویی به ارکان نظام می‌تازند و آن را زیر سوال می‌برند و از سوی دیگر بر سر سفره قدرت نشسته و به هیچ طریقی حاضر به دل کندن از آن نیستند. اما همان طور که رهبرمعظم انقلاب فرمودند :”از دشمن نمی‌شود گلایه کرد اما فلان نویسنده، مرتبطین با فضای مجازی، نماینده مجلس و فلان مسئول مهم دولتی باید مراقب باشند و اینجور نشود که بگوییم مردم شرکت کنند، اما در عین حال جوری حرف بزنیم که مردم از حضور در انتخابات دلسرد شوند”.

مدیر سازمان بسیج حقوق‌دانان استان کرمانشاه با بیان اینکه هرگونه گرایشات نامعقول در جهت سست کردن بنیان‌های انقلاب اسلامی در تضعیف شورای نگهبان محکوم است گفت: در آستانه انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی در سال جاری از این نهاد انقلابی انتظار می‌رود همچون گذشته بدون توجه به حاشیه سازی‌های مرسوم که در ایام‌های خاص و نزدیک به انتخابات‌ها شعله ور می‌شود، با انجام تکالیف قانونی خود در حفاظت از قانون اساسی و موازین اسلامی به عنوان دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی تلاش کند و حقوق‌دانان بسیجی و انقلابی نیز در ادامه این مسیر همراه و حامی شورای نگهبان خواهند بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید :