به گزارش کلهرنیوز، سایت نگهداری نخاله‌های ساختمانی شهر کرمانشاه که در جاده سراب نیلوفر برگزار شد.

برومند نامداری، معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه در این مراسم با اشاره به تصویب ایجاد سایت تخلیه نخاله‌های ساختمانی بعد از ۲۰ سال اظهار داشت: این سایت نخستین سایت تخلیه نخاله شهر کرمانشاه است و نرم‌افزاری به این منظور توسط معاونت شهرسازی طراحی شده است.

وی عنوان کرد: هر فردی که بخواهد ساخت و ساز کند در فرایندی نخاله‌های آن‌ها در این سایت تخلیه می‌شود و مهر تأیید برای آن‌ها زده می‌شود و در نهایت پروانه ساخت به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی کمکی به زیباسازی شهر 

بهزاد مسعودی‌اصل معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرمانشاه نیز اظهار داشت: از چالش‌هایی که در همه کلانشهرها وجود دارد و در شهر کرمانشاه هم قابل مشاهده است نخاله‌های ساختمانی است که زیبایی شهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: در این راستا با معاونت خدمات شهری برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد و در مرحله نخست بخشی از شرکت‌ها را سازمان پسماند پالایش کرد تا چند شرکت مجری این طرح شوند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرمانشاه عنوان کرد: در زمان دریافت پروانه باید مالکینی که قصد احداث، تخریب و نوسازی دارند با این شرکت‌ها عقد قرارداد کنند و زمانی که تخریب صورت گرفت رسیدهای مربوط به تحویل نخاله‌ها را به حوزه معاونت شهرسازی تحویل بدهند تا پروانه به آن‌ها تعلق بگیرد.

وی گفت: با پیگیری‌های انجام شده فعلا یک سایت معرفی شده که مورد تأیید محیط زیست و سایر دستگاه‌های مربوطه بوده است.

تلاش برای اخذ مجوز به منظور احداث چند سایت نخاله ساختمانی

محمد موحدی‌مجد مدیر هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهردای کرمانشاه اظهار داشت: این سایت با همکاری بین سه معاونت شهرداری شامل معاونت خدمات شهری، معاونت شهرسازی و معاونت حمل و نقل ترافیک افتتاح شده است.

وی افزود: مجوز سایت پردازش ما در روستای «عمه» شرکت بازیافت تمدید شده است و در حال پیگیری چند سایت دیگر هم هستیم که مجوز آن‌ها را اخذ کنیم.

مدیر هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهردای کرمانشاه عنوان کرد: این فرآیند فعلا به صورت سنتی و دستی شروع به کار می‌کند و استعلام‌هایی که باید برای تخلیه گرفته شود از حوزه پسماند و سازمان حمل بار است و در نهایت منجر به تخلیه نخاله‌ها در این سایت می‌شود.

وی گفت: پایش و نظارتی که بر این موضوع داریم بر اساس سامانه هوشمندی است که از طریق سازمان فاوا تهیه می‌کنیم و این سازمان، سازمان هوشمندی است که از طریق اپلیکیشن اقدام می‌کند تا مراجعه شهروندان به سازمان کمتر شود.

موحدی‌مجد خاطرنشان کرد: ۱۰ هکتار زمین برای احداث این پروژه اختصاص داده شده است.

لزوم ایجاد شهرک‌های بازیافت زباله در شهر کرمانشاه نادر نوروزی شهردار کرمانشاه نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هر کرمانشاهی روزانه ۷۵۰ گرم زباله تولید می‌کند که در مجموع ۷۵۰ تن زباله در شهر تولید می‌شود.

وی افزود: ۱۵۰ تن آن شامل زباله ارزشمند است که قابل تبدیل هستند و نیز دارای ارزش ریالی است و تقریبا هر کیلوگرم آن ١� الی ١٢ هزار ریال ارزش دارد.

شهردار کرمانشاه عنوان کرد: این زباله‌ها توسط مغازه‌هایی که کار بازیافت انجام می‌دهند خرید و فروش می‌شوند و عمدتا در محله جعفرآباد و آقاجان حدود ۷۰۰ مغازه خرید و فروش این زباله‌ها وجود دارد و روزانه حدود یک و نیم الی ۲ میلیارد تومان زباله ارزشمند در شهر کرمانشاه خرید و فروش می‌شود.

نوروزی گفت: در کرمانشاه ۳۵۰۰ مخزن زباله وجود دارد که زباله گردها زباله‌های ارزشمند را به خریداران و مغازه دار ها تحویل می‌دهند اما برای جلوگیری از این سرقت طرحی که اکنون ما داریم طرح جمع‌آوری زباله از مبدأ است که روال قانونی آن در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: با آموزش‌هایی که به مردم می‌دهیم آن‌ها می‌توانند زباله را از مبدا تفکیک کنند و به شرکتی که در مناقصه برای جمع‌آوری زباله از مبدا برنده می‌شود با استفاده از نرم‌افزاری که در حال ساخت است به شرکت اطلاع داده می‌شود و توسط خودروهای مخصوص جمع‌آوری زباله ارزشمند به درب منزل شهروند مراجعه می‌شود و زباله از شهروند خریداری و ارزش ریالی آن را نیز خودشان دریافت می کنند.

نوروزی گفت: ما اگر بخواهیم مشکلات ضایعات را در شهر که باعث آلودگی محیط زیست به ویژه در محلات جعفرآباد و آقاجان شده است حل کنیم باید یک شهرک بازیافت جدیدی احداث شود.

وی خاطرنشان کرد: ما باید شهرک بازیافت را ایجاد کنیم تا زباله‌هایی که شرکت‌ها و عموم مردم حمل می‌کنند به مغازه‌های داخل شهر داده نشود و به آن شهر بازیافت منتقل شوند.

نوروزی گفت: برای این کار باید فرهنگسازی لازم را انجام دهیم و به مشارکت مردم احتیاج داریم و همشریان باید با ما هماهنگ کنند تا موضوع بازیافت زباله را به آن‌ها آموزش دهیم.

وی افزود: اگر ما بتوانیم این زنجیره را با کمک همشهریان اجرایی کنیم مسئله پسماند و زباله گردی در شهر کرمانشاه ساماندهی می‌شود.

شهردار کرمانشاه بیان کرد: برای موفق شدن در این طرح ما اول از خود شهرداری باید شروع کنیم و بعد از آن ادارات دولتی، آموزش عمومی به مردم، شهرک بازیافت، تبدیل مغازه‌های بازیافت به کسب درآمد دیگری، استقرار و بازیافتی‌ها در شهرک بازیافت و در نهایت شرکت‌هایی که از درب منازل قسمت‌های با ارزش زباله را جمع آوری کنند.

تردد ۴۰۰ هزار خودرو در کرمانشاه با پلاک ۱۹

وی عنوان کرد: معابر در شهر با تردد خودروها هم‌خوانی ندارد یعنی سطح معابر ما نسبت به خودروهایی که در شهر کرمانشاه در حال تردد هستند کمتر است و تعداد پلاک های ۱۹ کرمانشاه برابر آماری که موجود است ۴۰۰ هزار خودرو در کرمانشاه با پلاک ۱۹ داریم.

نوروزی گفت: معابری که وجود دارد با تعداد خودروهای هم‌خوانی ندارد چون کرمانشاه مرکز استان است و خودروهای دیگری از شهرستان‌های اطراف در کرمانشاه تردد دارند بنابراین ما مجبوریم شبکه معابرمان را توسعه دهیم.

وی افزود: پیاده روها توسط مغازه‌ دارها اشغال شده است که در اقدامات بعدی در خصوص انضباط شهری مغازه دارهایی که اطراف مغازه خود را اشغال کرده‌اند باید تخلیه کنند زیرا این کار تخلف محسوب می‌شود و ما با آن‌ها مقابله می‌کنیم.

نوروزی بیان کرد: در ابتدا ما به تمام مغازه دارانی که باعث شد معبر همشهریان در پیاده‌روها شده‌اند اخطار می‌دهیم و طی فرصتی که به آن‌ها داده شده است اگر جمع آوری نکنند محصولات خود را در نهایت از طریق قانون اقدام خواهد شد.

شهردار کرمانشاه گفت: در مرحله بعدی برای انضباط شهری ساماندهی تابلوها است و تابلوها غیر مجاز با ابعاد مختلفی که مجاز نیست نصب شده که باعث آلودگی بصری شده است و ما در تلاش ساماندهی آن هستیم و اصناف هم در خصوص انضباط شهری و پیاده‌روها به ما قول همکاری داده است که حداقل انضباطی را به محورهای اصلی و تجاری شهر کرمانشاه بدهیم.

وی افزود: طرح انضباط شهری، طرح جمع‌آوری پسماند و طرح جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی در دست اقدام است و بخشی از آن را تا قبل از عید نوروز انجام خواهیم داد.

/بهنقل ازتسنیم کرمانشاه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید :